Siden midten av 1980-tallet har forfatteren samlet inn oppskriftene som er å finne i disse bøkene.
I tillegg har hundrevis av bartendere fra hele verden bidratt for å gjøre Bartenderens Leksikon så komplett som mulig.
Med Bartenderens Leksikon er du i besittelse av en utrolig samling med drinkoppskrifter fra hele verden. Det dreier seg om alt fra tropiske drinker fra eksotiske barer i Østen og Karibien til signaturdrinker fra mange av verdens beste barer. Alle er med.
Våre skandinaviske spesialiteter er ikke glemt. Leksikonet inneholder det meste fra Tromsøs ”Sure Føtter” til danskenes ”Brandbil” og ”Københavnerstang”.
I Bartenderens Leksikon kan du også lese historien bak mange av drinkene.
Flere av disse historiene har ikke tidligere vært på trykk.
Det samme gjelder noen oppskrifter som til nå har vært sett på som hemmelige.
I bøkene avsløres det hva som virkelig er innholdet i drinker som Ngiam Tong
Boons Singapore Sling og Miss Emily Coopers berømte Goombay Smash.
Du vil også finne samtlige vinnerdinker fra VM i bøkene. Fra Conca d’Oro som var vinnerdrinken i 1955 frem til Cool Sweet Heart som vant i 2006.
Bøkene inneholder 5100 oppskrifter og det er ikke bare mål og fremgangsmåte som er oppgitt. Oppskriftene er oppført med en mengde tilleggsinformasjon som vil være til nytte for alle barinteresserte.
Slik er drinkoppskriftene satt opp:
- En fargekode ved hver drink gir en indikasjon på smak: Svakt syrlig, meget tørr osv.
- Hver drink er avbildet med anbefalt glasstype.
- Alle mål er i centiliter.
- Fremgangsmåten er beskrevet på en oversiktlig og enkel måte.
- Unik tegnforklaring gjør det lettere å finne det du søker.
|